dimecres, 26 de novembre del 2014

Recepta: Carxofes a la brasa amb vinagreta de verdures!



Obsequi de la casa! Recepta d'un bon plat de Carxofes a la brasa amb vinagreta de verdures! Una suggerència per als àpats de Nadal que ja s'apropen... Esperem que us agradi!

CARXOFES A LA BRASA AMB VINAGRETA DE VERDURES:

Ingredients:

24 carxofes
1 pebrot vermell
1 manat d'alls tendres
1 manat de cebes tendres
1 Pebrot verd
3-4 branques de julivert
1 llimona
1 cullerada de vinagre de garnatxa de l'Empordà
Oli d'oliva, sal

Escapcem la carxofa per baix, traient-li la cua i les tres o quatre fulles del voltant més fortes, deixant les mes tendres fins deixar la part mes tendra. Es freguen una per una amb una mica de llimona perquè no s'ennegreixin i es posen en una plata d'anar al forn.

Es posa el forn a temperatura mitjana, es col·loquen cap enlaire i posem a cada carxofa un rajolí d'oli d'oliva i una mica de sal i ens deixen coure uns 20 minuts fins que quedin cuites però no toves.

Les posem cap per avall perquè deixin anar l'oli sobrant i les acabem a la brasa que quedin ben rosses.

A part preparem una vinagreta amb totes les verdures i el julivert tallats ben picadets, un bon raig d'oli d'oliva i una cullerada de vinagre al gust.

Servir amb la vinagreta al costat i... bon profit!

(Fa ja una colla d'anys que el Sr. Joan Purti ens escull cada setmana les carxofes més tendres que troba als productors d'El Prat del Llobregat i fins que no amb trobem per les nostres contrades de millors ho seguirem fen així)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada