dijous, 30 d’abril del 2015

Recepta: Crema d'espàrrecs amb formatge del Mas Farró!


RECEPTA

CREMA D'ESPÀRRECS VERDS d’en Joan Roca de Riumors amb llesquetes de formatge d’ovella curat del Mas Farró:

Sempre aprofitant el que l’horta ens dóna, avui us portem una crema d’espàrrecs verds, que és un plat molt de temporada. Es pot prendre calenta, tèbia i, fins i tot, fresca.

Ingredients 4 persones:

Manat d’espàrrecs verds
1 patata canabec
1 ceba tendra
1 Porro
80 ml. de nata liquida
500 ml. caldo de pollastre o verdures
Oli d’oliva extra verge
Sal
Pebre negr
Formatge d’ovella del Mas Farró


Elaboració:

Peleu i trenqueu les patates, mentre aneu escalfant el caldo d’au. Peleu i talleu els espàrrecs per la part tendra, tot reservant les puntes. Poseu la ceba i el porro tallat amb juliana a coure en una olla amb un rajolí d’oli i quan agafi color afegiu els trossets d’espàrrecs i deixeu-los coure, juntament amb les patates trencades i el caldo calent. Tapeu l’olla i deixeu-ho coure durant uns trenta minuts tot plegat. En un altre cassó poseu a bullir aigua amb una mica de sal i escaldeu les puntes dels espàrrecs per espai d’un minut. Tot seguit poseu-les en un bol amb aigua i gel per tal d’aturar la cocció i que mantinguin el color verd que tenien de crues. Reserveu. Un cop passats els trenta minuts, o quan la patata estigui cuita, apagueu el foc, tritureu amb la batedora fins aconseguir una crema fina, afegiu-hi la nata líquida, remeneu per homogeneïtzar la crema amb la nata i poseu el punt de sal i pebre al vostre gust.

Serviu la crema ben calenta juntament amb un parell de puntes d’espàrrecs i unes llesques de formatge d’ovella.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada