dilluns, 12 de maig del 2014

Recepta: Salmó marinat a l'anet!



Us ve de gust un plat de salmó marinat? Us fem cinc cèntims de com el preparem al Trull!

Salmó marinat a l'anet 

Ingredients:

-Un llom de salmó fresc sense espines (es poden treure amb una pinça petita) però amb la pell.
-500 gr. de sal gruixuda (hi ha una sal especial per a marinar amb gust a fumat)
-250 gr. de sucre.
-Unes branquetes d’ànet fresc (sembla una fulla de fonoll tendre)

Elaboració:

Tallar l’ànet ben petit. Després, amb les mans, es frega per tot el llom com si fos arrebossat. Es barreja la sal amb el sucre. En un pot que es pugui tapar es posa part de la barreja, s’hi afegeix el salmó (millor que es pugui posar mig llom, un al costat de l'altre) i s’acaba cobrint amb la resta de la sal i el sucre. Ha de quedar ben cobert. Es tapa i es deixa a la nevera. Millor posar-hi un pes al damunt perquè deixi anar l’aigua.

Després de les 12 hores, es treu de la nevera, es renta, s'asseca, i es pot anar tallant com si fos salmó fumat, més o menys gruixut, al gust. També a daus és bo.

Boníssim i saludable, ja sigui sol, com amb amanida, com per picar a daus, amb salsa tàrtara... Bon profit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada