dijous, 5 de novembre del 2015

Recepta: Arròs melós amb ceps, rossinyols i gambes!

 
 
Avui us desvetllem un altres dels nostres "petits" secrets! La recepta de l'arròs melós amb ceps, rossinyols i gambes!!! Mmmmmmmm.....
INGREDIENTS:
400 g d'arròs
250 g de rap a trossos
200 g de gamba vermella
150 g de ceps
150 g de rossinyols
150 g de pop
1 ceba grossa de Figueres
4 grans d'all
1 tomàquet madur
brou de peix
oli d'oliva verge extra
sal
Pelarem les gambes i en reservem els caps i les pells. Ara extraurem el suquet dels caps de gamba. Poseu a escalfar una paella amb un raig d'oli i unes làmines d'all, saleu una mica les pells i els caps i afegiu-los a la paella. Només hi han d'estar un parell de minuts, fins que canviïn de color.
Per colar tota la salseta dels caps utilitzarem un bol o olla i un xinès o colador amb una mà de morter. Hi aboquem totes les pells i amb paciència anem prement amb força. No espereu una gran quantitat de suquet però aquesta miqueta aromatitza moltíssim i ho evoqueu juntament amb el brou de peix que ja tenim preparat.
A la mateixa paella, afegint-hi una mica més d'oli, hi posem més all laminat, i quan tingui coloret, hi incorporem la ceba primer i desprès la tomata fins a fer un bon sofregit.
Tallarem a petits trossos el rap i el pop i també els ceps i els rossinyols que anirem afegint al sofregit fins que tingui un bon color, afegim l'arròs, jo utilitzaré un gran arròs amb DO, com és el de Pals, el remenem per torrar-lo una mica anant amb compte que s'enganxarà.
Hem mantingut el brou ben calentó l’incorporem tres parts de brou per una d'arròs, ho salem i ho deixem uns 15 minuts, que es faci l'arròs. Quan l'arròs sigui pràcticament cuit, però li falti un punt (que sigui una mica dur), ho pareu, poseu les gambes pelades hi ho tapeu, no els cal gaire cocció.
Ja sabeu que si feu servir cassoles de ferro colat o de fang, conserven l'escalfor molt de temps. Per tant, l'arròs s'acabarà de coure solet amb el foc apagat i les gambes també. Deixeu reposar el plat 5 minutets abans de servir.
I ja ho podem emplatar.
Acompanyeu-lo d'un bon vi del país de ben segur que ajudarà a millorar-lo.
Bon profit!!
 

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada