divendres, 20 de novembre del 2015

Recepta: Naps Negres de Capmany amb formatge Marí!

 
 
Voleu la primera recepta del Trull amb el Nap Negret de Capmany com a protagonista? Aquí la teniu! Esplèndids!

Naps “Negrets de Capmany” amb formatge Marí del Mas Marcè de Siurana:

1 kl de Negrets...
1 formatge Mari de Siurana
1 ceba de Figueres
100 gr. de nata liquida
Mantega i oli d’oliva
Sal al gust


Pelem els naps negres i els posem a bullir amb aigua i sal per uns 20 minuts mínim, depèn principalment del grossos que siguin. Aquests eren mitjans i amb els 20 minuts n’han tingut prou (sempre queda el truc de punxar-los amb la forquilla per veure si estan tendres, ja que els més grossos segur que han d’arribar fins a la mitja hora). Un cop cuits i tendres que queden en el seu punt melós que els fils se't desfan a la boca, els tallem a rodanxes d’un parell de centímetres de gruix.

 Mentre s’està acabant la cocció dels naps; en una paella a foc tranquil i lent amb mantega i un raig d’oli d’oliva sofregim la ceba de Figueres fins a tindre-la ben transparent. Afegim la nata liquida i el formatge Marí. Un cop desfet anem lligant tota la salsa molt suament, fins que quedi ben consistent.
Posem el naps tallats a rodelles drets al centre del plat ben calentons, acompanyats de la salsa del formatge amb el contrast del nap, dolç i delicat. És sublim pel gust de tots aquells a qui agradin els productes de la terra, els bons formatges i la qualitat.

 Vull agrair la sensibilitat, la il·lusió i la voluntat d’aquest dos germans de Capmany (Marc i en Xavier Rodà) que han remogut cel i terra per poder trobar aquestes petites granes i tornar-les a plantar a la seva terra quan tothom pensava que havien desaparegut i donar-nos la possibilitat de poder tastar-los i, en els propers anys, donar-la també als nostres clients i amics.

Bon profit!



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada